Tarta cu zmeura

de Julie in Prajituri, 29 Iul 2011 | 5922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte rece.
  • Crema:
  •  3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingura amidon,
  • 150 g smantana, 
  • 2-3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza mai fina), 
  • 1 lingura pesmet,
  • 1kg zmeura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece.
Crema: Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie, smantana, amidonul si branza mascarpone, mixand in continuare, pana se obtine o compozitie cremoasa, uniforma. 
AsamblareaSe intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se adauga crema. Deasupra se aseaza zmeura. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Tarta se serveste rece, ca atare sau cu inghetata.

Pofta mare sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

aziz 1

30.07.2011, 15:48

mama cat de aromata poate fi!!!!!!!!!!!!!

adry88 1

05.08.2011, 12:03

arata superb si buna

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si crema de mascarpone